Preț: de la €200 la €250.000
Suprafaţă: de la 10 m2 la 1.000 m2
Alte Facilități
  • Home

Intrebari frecvente

Ce acte sunt necesare pentru a vinde un apartament?

Pentru a încheia o tranzacție imobiliară proprietarul trebuie să dețină o serie de documente.: actul de proprietate asupra imobilului, certificat fiscal, documentatia cadastrala (cadastru si intabulare), extras de carte funciara, certificat de performanta energetica, adeverinta eliberata de asociatia de proprietari.

Ce taxe trebuie sa platesti?

Cumpărătorul este cel care plătește taxa perceputa de biroul notarial unde se semnează contractul de vânzare-cumpărare. Aceasta se calculeaza în funcție de valoarea locuinței și poate varia între 150 de lei si 5.080 de lei + 0,44% pentru imobile cu o valoare mai mare.

De unde se obtine documentatia cadastrala?

Aceasta poate fi întocmită doar de către un expert cadastral autorizat. Puteti gasi lista experților autorizati pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Tot aici puteti gasi și datele lor de contact.

Care este costul estimativ al documentatie cadastrale?

În medie, documentația cadastrală costă 400 de lei pentru un apartament cu 2 camere, sumă la care se adaugă o taxă în valoare de 120 de lei care se plătește către Oficiul Cadastral și de Publicitate Imobiliară (OCPI) de la nivel local. Termenul de eliberare este de 18 zile lucrătoare. Costurile cresc la 450 de lei, plus 120 taxă OCPI, în cazul apartamentelor cu 3 camere și 500 de lei, plus taxă OCPI, în cazul apartamentelor cu 4 camere.

De unde pot obtine extrasul de carte funciara?

Extrasul de carte functiara se poate obtine cu ajutorul biroului notarial. Sunt necesare actul de indetitate si o copie de pe incheierea de intabulare. Tariful pentru eliberarea extrasului de carte funciara este de 40 lei in regim normail si 200 lei in regim de urgenta. Valabilitatea acestuia este de 10 zile.

Daca proprietarul nu este in tara, cum poate vinde apartamentul?

Un apartament se poate vinde cu ajutorul unei persoane delegate. Aceasta trebuie sa prezinte la notariat o procura de reprezentare.

De ce as alege un agent imobiliar sa-mi vanda locuinta?

Un motiv bun pentru lucra cu un agent imobiliar este expertiza si informatia pe care acesta o poseda. Aceste lucruri va ajuta sa vindeti mai usor si mai repede. Agentii imobiliari cunosc tendintele pietei, ce alte imobile se afla in zona de vanzare, cat si numarul de potentiali cumparatori.

Asupra carui lucru trebuie sa ma axez la achizitionarea unei locuinte?

Cand vizionati o potentiala achizitie ar fi bine sa acordati atentie urmatoarelor criterii:

  • daca spatiul este suficient si repartizat bine pentru nevoile dumneavoastra
  • daca curtea are marimea necesara
  • mobila este sau nu inclusa si daca trebuie schimbata
  • numaruld de bai este suficient
  • daca si ce investitie ulterioara este necesara

Compare